Huisdieren + grootouders op bezoek

 Een hond, papegaai, poes of konijn, met een dier in huis is het altijd fijn!


Schrijfdans in de turnzaal om onze beide polsen en vingers los te maken! 

 Letters leren herkennen met duploletters. We hebben ook aandacht voor de schrijfrichting 

Juf Jana leerde ons een LOTTO spel. We mochten niet kijken naar de te zoeken prent maar moesten hiervoor heel gedetailleerd luisteren naar de opdracht.

In de bouwhoek hadden we opdrachten. 
- Bouw een krabpaal
- Bouw een hok voor de dieren
- Maak een omheining zodat de dieren niet weg kunnen lopen
- maak een leiband voor de knuffels


Romaisae haar zus kwam op bezoek met hun kater. We leerden hierbij dat de vacht zacht is, dat de tong van een kat ruw is en zijn klauwen scherp zijn. We leerden ook dat katten miauwen en kunnen spinnen. Kattenkorrels en hondenbrokken zijn lekker voor de dieren maar ruiken voor de mens niet zo lekker ;)
  

TELOEFENING + CIJFERHERKENNING:  De visjes in de visbokalen door het opzuigen van het papieren visje met een rietje. Adem even ophouden en dan lossen in het potje. Evenveel visjes als het cijfer. 

We oefenden onze vingermotoriek adhv een wedstrijd. Vul de dozen zo snel mogelijk met hondenbrokken.

Ter voorbereiding van het bezoek van de grootouders leerden we veel gezelschapsspelen. Er zit meer achter een gezelschapsspel dan je zou vermoeden: eerlijk leren spelen, hun beurt leren afwachten, kunnen dobbelen en de stippen tellen, .... DEEL 1: Wat was het fijn, zoveel grootouders op bezoek.


Hiep hiep hoera voor Djennah!

We leerden elastieken over een rol spannen. Nu krijgen we nog sterkere vingers.

Schrijfpatronen oefenen op het witte schrijfbord.

We speelden met de voetsporen in het magische zand.

LIED: Visje, visje, in het water.....

Beetje bij beetje verlengen we onze taakspanning en vergroten we onze concentratie.Dieren kunnen tekenen adhv een stappenplan.


We gingen kijken naar de grote waterschildpad van juf Ann-Sofie.In de poppenhoek speelden we een fantasiespel/rollenspel. 
De winkel werd veranderd naar een dierenwinkel waar we voeding, speeltjes en verzorgingsmiddelen voor de dieren konden kopen. We werkten tijdens de godsdienstmomenten rond de Ark van Noach.


We leerden poesjes vouwen.

We oefenden onze mond- en lipspieren door bellen te blazen met bellenblazers.

Nee, het is geen huisdier maar deze egel kwam op bezoek in de klas. Hij werd voor één dag gevangen genomen en nadien terug de vrij in de natuur gezet. De kinderen namen de egel met zijn scherpe stekels waar en lieten hem trots zien aan alle kinderen van de school.Met strijkparels halsbanden maken voor de dieren.

We deden articulatieoefeningen.
Kijk maar eens naar die poezensnorren.

Met magneetschijfjes of met rietjes tellen hoeveel vissen in de bokaal moeten.

 

 DEEL 2: grootouders op bezoek in onze klas. We maakten er een gezellige namiddag van door samen  gezelschapsspelen te spelen.